УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Каноніст: «У момент народження нової сім’ї народжуються взаємовідносини - не тільки радість, а й труднощі…»

28.10.2016 16:55
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
«Що Бог з'єднав, того людина нехай не розлучає». Сучасна людина під впливом різних філософських поглядів на життя шукає різних способів виправдати свої вчинки, спростити собі життя, замість того щоби вирішити проблему, яка трапилася в її подружньому житті. Таїнство Подружжя – це коли Бог благословляє двох осіб протилежної статі на союз. Це символізує любов жениха Христа зі своєю невістою Церквою.

Сказав о. Тарас Коцюба, судовий вікарій Самбірсько-Дрогобицької єпархії, військовий капелан, розповідаючи про церковний шлюб в програмі «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ» на Живому ТБ 27 жовтня.

У момент народження нової сім’ї, за словами каноніста, народжуються певні взаємовідносини: не тільки радість, задоволення, приємні миті, а й труднощі, виклики, тривоги: «Спочатку, все виглядає гарно, а згодом починаються проблеми. Але ж простіше йти шукати іншого щастя…» Таїнство Подружжя не є одним із перших Таїнств, та, коли поглянути на Катехизм, то саме воно стоїть майже на вершині інших Таїнств.

«Бо це Таїнство дорослих людей, які свідомо його приймають. Вони  повинні до нього готуватися, свідомо його прийняти. І це усвідомлення має допомогти їм справлятися з тими труднощами, які пізніше перед ними постануть», - пояснив священик. Звичайно, простіше втекти від труднощів. Та Господь каже, шо ми повинні не боятися труднощів, а вирішувати їх. «Наше життя повинно відображати боротьбу з духовними та фізичними немочами. Ми повинні боротися за єдність цього Таїнства», - додав о. Тарас.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні