УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Доки алкозалежний не знаходить у собі сили зізнатися у власній немочі, доти йому допомогти неможливо», – отець Орест Фредина

08.10.2016 22:29
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
Я знав багатьох людей, які ставали алкоголіками, бо не могли собі дати раду в житті. Що стається з такою людиною? Усі її починають навчати, мовляв, треба взяти себе в руки. А людина, як той розслаблений, лежить і нічого не може вдіяти. Допоки людина вважає себе святою - їй допомогти неможливо.

Про це сказав о. Орест Фредина, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці, відповідаючи на запитання, чим і як може допомогти практикуючий християн своєму братові-алкоголіку. Відповідь прозвучала в ефірі програми «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ» на «Живому ТВ». 

Ще святий Іван Богослов навчав, що той, хто каже, що він без гріха, неправдомовець. «Якщо така особа каже: «Самі ви грішники. Чого ви до мене вчепилися?»  – то їй не допоможеш. Але тільки тоді, коли людина починає бачити свій гріх, тоді Бог її врятує», – пояснив він далі. Доти, доки людина не знаходить у собі сили зізнатися у власній немочі, доти такій людині допомогти неможливо.

На думку душпастиря, найперше необхідно знайти коло приятелів і постановити постійну молитву за алкозалежного. «Ми повинні навчитися правильно ставитися до такої особи. Бо коли ми копаємо розслабленого, то з цього нічого не вийде. Ми повинні взяти його на руки й понести до Бога», – сказав о. Орест.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні