УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У резиденції Блаженнішого Любомира відбулася десята коляда із сусідами

11.01.2016 13:23
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
8
9 січня в резиденції Блаженнішого Любомира, Архиєпископа-емерита УГКЦ, що в Княжичах поблизу Києва, відбулася ювілейна коляда із сусідами. Завданням такої зустрічі є хоча б раз на рік збирати мешканців однієї вулиці разом. Цьогоріч привітати Блаженнішого Любомира також прийшли учні ДМШ №27, лауреати Всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Між їхніми виступами були різдвяні розважання та пояснення традицій.

Колядувати гостям Блаженнішого Любомира допомагали семінаристи ІІ курсу Київської Трьохсвятительської духовної семінарії. «Наша вулиця не є великою, та, однак, її жителі майже всі незнайомі. Тому мені прийшла думка, на підставі власного досвіду з Італії, зібрати усіх сусідів на коляду. В Італії існують різні християнські мирянські рухи, які на свята стараються мешканців великих багатоповерхівок зібрати», - пояснив Блаженніший Любомир. У такий спосіб, за словами Архиєпископа-емерита, Церква прагне послужити людям і створити родинну громаду.

На переконання Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, завдяки таким зустрічам відкривається глибока риса свята Різдва: «Різдво – момент зустрічі людини з Богом і людини з людиною. Бажаю, щоб ми в цьому святі перестали почувати себе самотніми. Бо Бог постукав і увійшов в наші двері і Він є тут з нами. Він народжується сьогодні в моєму житті і у вашому, бо ми відчуваємо ту радість від того, що ми є разом».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні