УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Фоторепортаж про прощу до Вишгорода

18.05.2015 16:30
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
14
Цими вихідними відбулася дев’ята проща вірних Київської архиєпархії УГКЦ до собору Вишгородської Богородиці. Це паломництво було приурочене до відзначення тисячоліття мученицької смерті Бориса і Гліба.
Зображення 1 / 33 Користуйтеся клавішами для перегляду

Паломництво розпочали традиційно з місця головної святині Української Греко-Католицької Церкви – Патріаршого собору Воскресіння Христового. Перед дорогою вірні помолилися і попросили Божого благословення на прощу та щасливу дорогу.

Паломники були поділені на дві групи – пішу та велосипедну. Дорогою всі учасники мали можливість приступити до таїнств Покаяння та вислухати науки душпастирів.

У суботу о 16:00 паломники прийшли до поставленої мети – собору Вишгородської Богородиці. Паломників щиро вітали місцеві парафіяни на чолі з парохом парафії протоієреєм Тарасом Валахом.

Головною подією цього дня була Божественна Літургія, яку очолив ректор Київської семінарії протоієрей Петро Жук у співслужінні з багатьма священиками Київської архиєпархії. Окрасою Літургії був спів хору з Патріаршого собору.

У неділю, 17 травня, у Вишгороді Архиєрейську Літургію очолив преосвященний владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Фото: бр. Ярослав Павлюк

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні