УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Блаженніший Любомир: «У Карітасі гуртуються люди, які готові допомагати»

29.10.2014 10:37
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар) відзначив допомогу людям, яку надає міжнародна благодійна організація УГКЦ «Карітас України».

Блаженніший нагадав, що слово «карітас» означає любов, бажання допомогти, виявити практично свою любов щодо всіх, хто цього потребує.

«Поміч, яку надає Карітас, вказує, що є хтось, хто любить. А це надзвичайно важливе в житті людини. Бо людина, яка не відчуває, що її хтось любить, – дуже нещаслива. А якщо людина відчуває, що вона люблена, хоч би які були обставини, потреби, труднощі в житті, то це відчуття, розуміння: хтось мене любить, хтось мені хоче помогти – підносить нас на дусі», – сказав духовний лідер українців у своєму відеоблозі на «Живому.ТБ».

Архиєпископ відзначив, як Карітас у практичний спосіб допомагає людям. Він навів приклад, як організація подбала про годинники для незрячих. «Найгірше, коли люди втратили зір у воєнних обставинах. І для них стає неможливим мати обчислення часу. А тут така простенька розв’язка. І дуже приємна – годинник на руку, який говорить. Незряча людина не бачить, але чує. Треба подякувати працівникам Карітасу, які не тільки подумали, а й здійснили це», – відзначив Блаженніший Любомир, який і сам користується таким годинником.

На думку Блаженнішого Любомира, такі речі, як годинник для незрячих, дають можливість людям з особливими потребами відчути себе частиною суспільства, що вони не покинуті, але як і інші люди, можуть брати участь у нормальному житті. «Богу дякувати, у Карітасі гуртуються люди, які готові допомагати і здійснюють свою готовність», – зауважив Архиєпископ.

Треба пам’ятати, каже він, що любити – дуже гарна річ, але далеко краща річ, далеко важливіше бути свідомим, що хтось мене любить.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні