УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика Дмитро (Григорак) здійснив постриг дяків-випускників

10.06.2014 13:08
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
На свято Зіслання Святого Духа владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, здійснив постриг дяків – випускників Чортківської дяківсько-катехитичної академії імені священномученика Г. Хомишина. Цього року з 18 студентів 14 виявили бажання стати священиками, двоє вступають до монастиря і тільки двоє ідуть, відповідно до отриманого фаху, здійснювати дяківське служіння в парафії.

Після Божественної Літургії в катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла владика Дмитро наголосив, що «це велике Боже благословення для Бучацької єпархії та вияв Божої уваги. Адже ці покликання 3 роки зростали і формувалися у Чортківській академії».

Крім того, владика Дмитро подякував батькам та викладачам, а також ректору о. Дмитру Подобі за добрий приклад, батьківське, чуйне і пильне служіння братам у навчальному закладі. А самим випускникам побажав не боятися труднощів і складних завдань, які Бог поставить на життєвому шляху, а навпаки уповати і довіряти Господеві .

Також у своєму зверненні до випускників Єпарх Бучацький наголосив: «Пам’ятайте, що ви закінчили академію імені блаженної пам’яті священномученика Григорія  Хомишина. Цей святець віддав своє життя за Церкву Католицьку і ми є Його послідовниками. Він не йшов на компроміси, а йшов прямо і твердо, і вів за собою всіх до Царства Небесного.

Потрібно свідчити нашим життям. Не тільки правильно говорити, але і правильно жити, це сьогодні дуже важливо. Хто не несе хреста, той не йде за Господом».

Після вручення дипломів на святковій трапезі брати-дяки дарували духовні пісні у власному виконанні для батьків, викладачів, духовенства. Натомість отримували багато щирих побажань, напутніх слів та благословень від присутніх.

Вражаюче було почути, як мами двох студентів, які збираються вступити до монастиря, у присутності всіх гостей поблагословили своїх дітей на монашу дорогу, а взамін отримали від синів в дарунок пісню «Я піду за Христом, моя мамо».

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні