УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика Михайло (Бубній) освятив храм та каплицю на Херсонщині

20.05.2014 15:58
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
11
18 травня владика Михайло (Бубній), Одеський екзарх УГКЦ, освятив новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці в смт Зеленівка, що на Херсонщині. Про це повідомив о. д-р Микола Слободян.
Зображення 1 / 6 Користуйтеся клавішами для перегляду

Участь у Богослужінні взяли священики Херсонського протопресвітерату та запрошені священики з інших єпархій — Сокальсько-Жовківської та Бучацької. Варто додати, що служіння о. Ігоря Макара, адміністратора новозведеного храму, на цих теренах відзначається особливим старанням для поширення Божого Слова. Адже напередодні, 17 травня, в с. Антонівка, що на Херсонщині, відбулося посвячення каплиці.

У своїй проповіді владика Михайло сказав до місцевих парафіян: «З Божою допомогою і працею кожного ви маєте тепер криницю живої води, що нею є храм. Сюди ви будете приходити, щоб розмовляти з Господом віч-на-віч».

Отець Ігор  подякував владиці Михайлу за освячення храму та владиці Василю (Івасюку), єпископу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, за благословення якого і розпочалося будівництво. Меценатів і спонсорів відзначили грамотами і подяками.

Після Чину освячення храму, Архиєрейської Літургії, посвячення хреста та освячення води владика Михайло роздав усім присутнім пам’ятні образки та уділив архиєрейське благословення.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні