УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Церкви України заявили, що вони – на боці народу. Це приклад для сучасних політиків…» – владика Богдан (Дзюрах)

19.05.2014 13:55
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Церква завжди зі своїм народом. Як бачимо, Церкви України, усі як одна, заявили, що вони – на боці народу. Це знак солідарності і приклад для наслідування для сучасних політиків, суспільних діячів і, загалом, для всього народу. Бо об’єднання духовних провідників є запорукою того, що країна може бути єдиною.

Такими думками щодо діяльності Церкви в контексті останніх політичні подій в Українській Державі ділився владика Богдан (Дзюрах), адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, у відеоблозі для «Живого.ТБ».

Продовжуючи свої міркування, єпископ заявив, що тільки безвідповідальні люди можуть вважати негативним явищем національне, конфесійне та мовне розмаїття в Україні. Для таких людей цей аргумент є приводом для протиставляння одного регіону іншому.

«Різноманітність – це велике багатство країни, бо в одній державі представлено розмаїття культур, традицій, мов», – вважає він. Однак, на думку владики Богдана, політики використовують цей факт, щоб ділити територію і налаштовувати  одних людей проти інших. Такі дії він розцінює як злочин, який  Церква засуджує.

Ієрарх розповів, що натомість Церква пропонує своєму народові в ситуації, що склалася в Україні. Передусім, це неустанна молитва за народ, владу і Батьківщину, бо «ані державні діячі, ані військові не зможуть захистити нашу державу, якщо Господь її не збереже».

Ще одним завданням Церкви, за його словами, є свідчення правди. Це не означає лише передавати правдиву інформацію про те, що відбувається в Україні, а й свідчити Ісуса Христа, який сам є Правдою. Крім того, Церква повинна вміти слухати: «Церква живе з людьми і її завданням є слухати людське серце, щоб відчути, чим живе суспільство». Це дозволить Церквам стати заступниками убогих та знедолених перед можновладцями, тобто стати голосом народу перед владою, бо головною місією Церкви є служіння Богові й народу.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні