УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ до Дня матері: «Молімося, щоб нашому народові ніколи не забракло жертовних матерів»

12.05.2014 23:09
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
7
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії в храмі Успіння Божої Матері в місті Монреаль провінції Квебек (Канада) привітав усіх матерів з їхнім святом.

«Сердечно хочу привітати всіх наших матерів, тому що мама – це та людина, яка найбільше дбає про свою дитину», – сказав Предстоятель під час проповіді до вірних.

На його погляд, мама і дитина настільки пов’язані, наче живуть одне й те саме життя. Мама може відчувати біль своєї дитини навіть на відстані. Вона переживає, що з тією дитиною відбувається.

«Материнська любов є іконою Божої любові й Божого переймання долею кожної людини», – вважає проповідник.

Глава Церкви закликав молитися, щоб та материнська любов ніколи не загасла. «Молімося, щоб ніколи нашому народові не забракло жертовних матерів, які приймають дар життя, піклуються ним, чувають над ним, моляться за своїх дітей», – сказав Блаженніший Святослав.

Фоторепортаж

Архиєрей подякував Господеві за матерів, які «не тільки дали кожному з нас життя, а й які передали своїм дітям дар віри, бо віра – дар життя вічного».

Блаженніший Святослав пригадав слова Івана Золотоустого: «Ви маєте обов’язок не тільки відкрити своїм дітям світ видимий, впровадивши їх у те життя, даючи їм необхідне виховання, освіту, але також маєте велике завдання відкрити перед ними двері світу невидимого, світу духовного життя, світу богопізнання, навчити їх зустріти у своєму житті живого Бога».

У цей день ми також молимося за матірну Українську Церкву. «Я сьогодні стою перед вами, щоб пригадати вам, що ви є членами великої Церкви, багатомільйонної Церкви, яка є єдиною і тою самою в Україні і на поселеннях», – сказав Верховний Архиєпископ канадським греко-католикам.

Співслужив із Блаженнішим Святославом владика Стефан (Хміляр), Єпарх Торонтонської єпархії та Східної Канади.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні