УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Запоріжжі відкрилася Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою любов’ю»

03.04.2014 12:10
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
2 квітня 2014 року у приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. Горького відбулося відкриття Національної пересувної виставки образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Переображення Господньою любов’ю».

У відкритті взяли участь представники управління ДПтС України в Запорізькій області, пенітенціарного душпастирства Української Греко-Католицької Церкви, державні та громадські організації м. Запоріжжя. В еспозиції представлено конкурсні роботи засуджених з установ виконання покарань УДПтС України в Запорізькій області.

Головною метою виставки стало сприяння суспільному діалогу та процесу реінтеграції громадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. 

Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою любов’ю» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України розпочалася у серпня 2013 року та налічує 113 творів. За результатами конкурсу, що відбувся в рамках цієї виставки у Києві 19 серпня 2013 року, 1-ше та 4-те місця серед чоловіків на конкурсі здобули засуджені Біленьківської виправної колонії (№99) – Володимир Шампотей та Софіївської виправної колонії (№55) – Роман Захарі. Переможцям було вручено грамоти та пам’ятні нагороди.

Окрім цього, 2 квітня в приміщенні Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеці імені Горького спільно з управлінням ДПтС України в Запорізькій області розпочався семінар «Соціальний вимір пенітенціарного служіння». У семінарі беруть участь студенти Класичного приватного університету - майбутні правники, також волонтери пенітенціарного душпастиртва УГКЦ з м. Запоріжжя.

Експозиція у Запоріжжі триватиме до 25 квітня 2014 року та, за задумом організаторів, побуває у обласних центрах України.

Фото Прес-служби управління ДПтС України в Запорізькій області.

prison-pastoral.blogspot.com

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні