УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Мінкульт не розуміє великої місії Церкви», – о. Ігор Яців

14.01.2014 20:08
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
19
«Цей лист був повною несподіванкою для нас. Ми всі були вражені. Ми могли чогось подібного чекати ще за Радянського Союзу, до 1989 року, коли Українська Греко-Католицька Церква була легалізована, але не сьогодні, в незалежній Українській державі». Про це в ефірі програми «Окрема думка» на ТВі заявив керівник Департаменту інформації УГКЦ о. Ігор Яців.

Нагадаємо:  6 січня Патріарша курія УГКЦ отримала листа від Міністерства культури України за підписом першого заступника міністра Тимофія Кохана щодо можливого «порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій» за здійснення релігійної діяльності на Майдані Незалежності в Києві впродовж грудня минулого року та початку січня 2014 року.

«УГКЦ жодного разу не закликала до якогось непослуху, до розколу України, до сепаратизму чи міжконфесійної ворожнечі, – наголосив о. Яців. – Навпаки, присутні на Майдані священики стережуть внутрішній спокій  кожної людини. Для нас дуже важливо, щоб Майдан був мирним протестом». «Мінкульт просто не розуміє великої місії нашої Церкви», – переконаний він.

Представник УГКЦ зауважив, що всі греко-католицькі священики перебувають на Майдані суто з власного бажання. «Є ті, хто  робить це час від часу, є ті, хто їде додому лише на кілька днів перепочити, є ті, які не їздять взагалі, а є ті, хто спить удень, а всю ніч стоїть на Майдані, бо вночі – найнебезпечніше», – розповів о. Ігор Яців. «Однак ми не втручаємося в політику, – підкреслив  він. – Священик, як громадянин, звісно, має свою думку, але він її висловлює в кабінці для голосування, але не з амвону. Утім, Церква – як би хто того не хотів – є невід’ємною частиною громадянського суспільства».

Керівник інформаційного департаменту УГКЦ зауважив, що в Україні налічується близько п’яти мільйонів вірян УГКЦ. «З 1989 року ми почуваємося в Україні як удома, а тому абсолютно не розуміємо передумов для появи цього листа», – заявив він.  

tvi.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні