УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

#ТижденьУГКЦ: участь Патріаршого собору в #RedWeek, спільні реколекції єпископів УГКЦ й РКЦ і заклик до молитви за Україну

27.11.2021 06:30
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Ось головні події, які сталися в УГКЦ протягом останнього тижня (20-26 листопада 2021 року). Відтепер про них можна не лише читати, але й слухати у подкасті «Тиждень УГКЦ».

Zhyve.Podcasts · #ТижденьУГКЦ: 20-26 Листопада 2021

***

Патріарший собор у Києві підсвітили червоним кольором

Цього тижня Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві підсвітили червоним кольором на знак протесту проти переслідування християн і порушення релігійної свободи у світі.

#RedWeek – кампанія проти переслідування християн і порушення релігійної свободи, яку ініціює організація «Допомога Церкві в потребі». В листопаді під час її проведення сотні соборів, церков, пам’ятників і громадських будівель по всьому світу освітили червоним кольором.

Цього року «Червоний тиждень» проходив з 17 по 24 листопада і розпочався в Австрії заходом у соборі Святого Стефана у Відні, а потім продовжився заходами в інших країнах. Довгий список будівель, які уже були чи ще будуть підсвічені червоним кольором, включає собори Монреаля та Торонто в Канаді, базиліку Сакре-Кер-де-Монмартр у Парижі та важливі будівлі в Словаччині. Цього року до цієї ініціативи приєднався також Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві.

***

Вісімдесят дев’ята сесія Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні

19-20 листопада в реколекційному центрі Львівської архиєпархії в Брюховичах під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулася Вісімдесят дев’ята сесія Архиєрейського Синоду Української Греко-Католицької Церкви в Україні. У сесійних засіданнях взяли участь усі владики Української Греко-Католицької Церкви, які діють на території України.

Головною темою цієї Сесії Архиєрейського Синоду була тема: «Душпастирство в нових реаліях адміністративної реформи і децентралізації».

Більш детально з постановами цієї сесії Синоду можна ознайомитися тут.

***

Заклик до молитви за Україну в час лихоліття

Цього тижня єпископи Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні звернулися до вірних УГКЦ, усіх християн та людей доброї волі із закликом продовжити на наступні чотири місяці безперервний піст і молитву за мир, відвернення ворожої загрози та краще майбутнє України.

У Заклику владики подали душпастирські вказівки щодо спільної молитви та посту за Україну. У них зокрема йдеться про необхідність щоденної спільної молитви о 20.00 кожного дня у різному наміренні, щоденної приватної молитви, дотримання строгого посту у кожній єпархії та екзархаті, згідно визначеного дня у тижні, а також співу молитви за Україну «Боже великий, єдиний» після кожної Божественної Літургії.

***

Спільні реколекції і братня зустріч греко- і римо-католицьких єпископів України

З 22 до 25 листопада в реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії «Світлиця» тривали спільні реколекції для греко-католицьких і римо-католицьких єпископів в Україні. Духовні науки для ієрархів проводив ієрм. Йона Максім, ігумен Свято-Успенської Унівської лаври. Відразу після духовних вправ, у четвер, відбулася братня зустріч архиєреїв.

Одна з основних цінностей братньої зустрічі, на переконання Глави УГКЦ, полягає в тому, що таким чином єпископи свідчать і будують єдність однієї Церкви в Україні.

«Будувати єдність однієї Католицької Церкви в Україні, яка присутня тут у двох різних традиціях (латинській і візантійській), промовляти до сучасної людини єдиним голосом – це та головна ціль, яку на братніх зустрічах ми намагаємося осягати», – наголосив Отець і Глава УГКЦ.

А ще:

Цього тижня вийшов друком «Благовісник Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви» за 2020 рік. Цей випуск особливий тим, що у ньому містяться документи УГКЦ, зокрема її Глави Блаженнішого Святослава, за період карантинної діяльності, пов’язаної з пандемією коронавірусу.

***

А в п'ятницю, 26 листопада, радіо «Дзвони» Івано-Франківської архиєпархії відзначили свій 25-й день народження. З цієї нагоди Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав нагородив працівників радіо патріаршою грамотою.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні