УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Лариса Ґаладза, Мирослав Маринович, Андрій Гундер, с. Теодора Шулак, Тарас Тополя та Ігор Козловський про своє бачення майбутнього УГКЦ

31.03.2021 15:03
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
До десятиліття свого урядування Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час прямого ефіру «Разом у майбутнє» висловив бачення нової візії УГКЦ.

«Згадуючи цими днями події останніх десяти років, які Церква пережила після останнього виборчого Синоду, і підсумовуючи плоди нашої загальноцерковної стратегії’2020 "Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом", ми, природно, дякуємо Господу Богу за все те, що від Нього отримали. Та водночас хочемо поглянути в майбутнє, подумати, як нам далі жити, куди рухатися», – сказав Предстоятель.

Глава УГКЦ переконаний: для того щоб правильно відчитати Божественну стратегію щодо нашої Церкви, важливо послухати голос нашого Спасителя та мати перед очима заклик Святішого Отця. Ісус Христос сказав так: «Ідіть... і навчайте всі народи, христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа» (Мт. 28, 19). Це незмінна, вічна стратегія – воля Христа щодо розвитку Церкви. А Папа Франциск говорить про те, що цю стратегію ми можемо здійснити в ключі душпастирського навернення.

Тоді Блаженніший Святослав сформулював свою візію майбутнього в п’яти кроках: іти, навчати, хрестити, перебудовувати і бути солідарними.

Готуючись до ефіру «Разом у майбутнє», ми зібрали думки відомих людей щодо їхнього бачення розвитку УГКЦ на наступні десять років. Пропонуємо вашій увазі міркування Лариси Ґаладзи, посла Канади в Україні, Мирослава Мариновича, проректора із питань призначення та місії УКУ, Андрія Гундера, президента Американської торговельної палати в Україні, с. Теодори Шулак, провінційної настоятельки Сестер місіонерок Найсвятішого Ізбавителя, Тараса Тополі, соліста гурту «Антитіла», та Ігоря Козловського, релігієзнавця, члена Ініціативної групи «Першого грудня».

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні