УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Сьогодні у Брюховичах стартувала Школа духовного проводу «Єлеазар»

06.10.2020 15:34
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Сьогодні, 5 жовтня 2020 року, у Брюховичах представники монаших згромаджень УГКЦ розпочали навчання у Школі духовного проводу. Школа діє з благословення Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, та владики Михайла Бубнія, голови Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ. Навчальна програма передбачає два семестри, шість модулів, реколекції, теоретичні лекції та тренінги.

За словами організаторів, завданням Школи духовного проводу «Єлеазар» є підготувати кваліфікованих духовних провідників серед монашества для роботи з богопосвяченими особами та мирянами.

«Школа духовного проводу – це інститут, який допомагатиме особам, які натхнені Святим Духом, виховувати батьків і матерів у духовному провідництві. Бажаю, щоб школа стала справді висококваліфікованою, щоб у ній змогли виховуватися справжні старці і матері духовного проводу, яких потребує наша Церква сьогодні в таких непростих обставинах», – зазначив владика Михайло Бубній, голова Патріаршої комісії у справах монашества УГКЦ.

На переконання директора Школи духовного проводу «Єлеазар» о. Франциска Шиделка, ЧСВВ, така школа в наш час є актуальною, бо  дуже часто в духовному житті люди шукають індивідуального підходу через приватні розмови, а це допомагає краще почути потреби людей.

Викладачами школи  є високоосвічені фахівці з духовності, психології, педагогіки як з України, так і з поза її меж.

Отець Йосиф Будай, ЧСВВ, учасник школи, поділився, що прийшов навчитися ще краще пізнавати Бога, любити Його і цю любов передавати іншим людям. Священник припускає, що ще замолодий, аби стати духовним провідником, бо духовні старці в основному із сивою бородою до колін, але сподівається, щоб Бог йому допоможе зрости на цій дорозі.

Навчання проводиться у Василіанському інституті філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні