УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика Іван Кулик у четвертий день Декади місійності : «Сьогоднішнє Євангеліє показує нам мету нашого життя – бути разом з Ісусом»

02.06.2020 09:31
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
У сьогоднішньому Євангелії від Івана Господь говорить, що Він є правдивою виноградиною, а ми – гілками. Тобто Господь сьогодні говорить про виноградник. На цьому наголосив владика Іван Кулик, єпископ Кам'янець-Подільської єпархії УГКЦ, у своїх роздумах у четвертий день Декади місійності.

«Гілка, яка приносить плід. Саме такою є тема четвертого дня Декади місійності, - наголосив владика Іван.

«У сьогоднішньому Євангелії від Івана Господь говорить, що Він є правдивою виноградиною, а ми – гілками. Тобто Господь сьогодні говорить про виноградник. Його зображення ми часто бачимо в Старому Завіті. Там пророки порівнюють ізраїльський народ із виноградником, який був насаджений Господом. Бог покликав ізраїльський народ і піклувався про нього так, як добрий виноградар піклується про свій виноградник. Однак часто ізраїльський народ був невірний Богові. Тому не міг приносити добрі плоди у своєму житті. У Новому Завіті Ісус сам говорить, що Він є та правдива виноградина, а ми всі  – гілками», – пояснив архиєрей.

За його словами, сьогоднішнє Євангеліє показує нам мету нашого життя – бути разом з Ісусом. Бути прищепленим і з’єднаним із Ним. Господь сам говорить у Євангеліє, щоб ми перебували в Ньому. Без Нього нічого не можемо вчинити. Без Бога людина нічого не може вдіяти у своєму житті.

«Тому Ісус каже: перебувайте у Моїй любові. Перебувати в Божій любові означає зберігати і чинити Його Заповіді.  Чинити Божі Заповіді – це насамперед виявляти любов до Бога і до наших ближніх. Тому так важливо бути з’єднаним з нашим Божественним Спасителем», – сказав він.

І додав: «Тим, що єднає нас з Ісусом, що є тим життєдайним соком, що єднає гілку зі стовбуром, є Слово Боже, яке ми читаємо і над яким роздумуємо, згідно з яким живемо в нашому житті, Святі Таїнства. Тим, що єднає нас з Господом, є також молитва, особливо Божественна Літургія і літургійна молитва у нашому житті. Важливо завжди єднатися з Господом. Щоб бути вщепленим у Нього.

Єпарх Кам'янець-Подільський пояснив, що сьогоднішнє Євангеліє нас вчить, чим є Церква. «Церква – це спільнота людей, об’єднаних довкола Ісуса», – каже він.

Як гілки є вщеплені у стовбур дерева, каже він, і єднаються довкола нього, подібно Церква – це спільнота віруючих християн, котрі єднаються довкола Ісуса Христа. 

«Тому нехай це Слово Боже буде для нас заохоченням, щоб кожен з нас старався шукати можливості бути з’єднаним  з Ісусом Христом. Будучим єдиними з нашим Спасителем, ми будемо живими християнами. Тоді живими будуть наші єпархії, парафіяльні спільноти і живою буде наша Церква. Тож будьмо тими добрими гілками, щоб могти приносити добрі плоди в нашому християнському житті», – побажав єпископ Кам'янець-Подільської єпархії.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні