УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Бердичеві греко-католики організували кухню для безпритульних

30.05.2020 13:43
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
У Бердичеві з початком карантинних обмежень, спричинених пандемією коронавірусу, греко-католики забезпечують безпритульних людей триразовим харчуванням.

Як розповів о. Іван Цихуляк, ця благодійна ініціатива називається «Добрий самарянин». У рамках благодійної програми «Євангельські хліби» її реалізовують парафіяни та члени Референтури соціального служіння Української Греко-Католицької Церкви міста Бердичева. Разом вони зробили щасливими декілька сотень осіб, давши їм почуватися тими людьми, про яких хтось дбає. «Для них важливо знати, що під час пандемії коронавірусу та серед непростих викликів життя від них ніхто не відвернувся», - каже священник.

«Як ваш душпастир – дякую вам», – у бік безпритульних додає о. Іван. При цьому він зазначає, що замало виносити ідеї в голові, недостатньо ці ідеї закумулювати у своєму серці. Потрібно, щоб хтось підтримав, щоб спільно ці думки втілити в життя. Тоді мрії стають реальністю.

Душпастир також зазначив, що ці прекрасні люди, яких годують у парафії, завжди вдячні всім добродіям за християнську позицію, милосердя та простягнуту повну руку. «Звісно, може вони не вповні розуміють усіх чудес і «диваків» нашого храму, але думають вони «чітко і яскраво» – тут живуть і моляться справді чудові християни. Я дуже хочу, щоб ви були такими… Бажаю вам бути святими і саме через жертву служіння ближнім. Закликаю всіх вас до співпраці! Прошу про молитву за добробут кожного з нас. Прошу молитися за тих бідних і знедолених людей. Не осуджуйте їх. Вони вчора були чиїмись батьками, матерями, друзями. Можливо, твоїми?» – написав о. Іван Цихуляк у соціальній мережі.

Пресслужба Київської архиєпархії

Останні публікації

Популярні