УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Патріарша катехитична комісія порадила, як святкувати Страсний тиждень і Великодень вдома

13.04.2020 14:01
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Саскатунська єпархія (Вінніпезька митрополія УГКЦ) дала молитовні, катехитичні та практичні поради щодо святкування в домашніх умовах Страсного тижня і Великодня. Такі поради оприлюднені на офіційній сторінці Патріаршої катехитичної комісії.

Текст підготувала катехит, голова молодіжної комісії Української Греко-Католицької єпархії Саскатун (Канада) Вікторія Марко.

У Страсний тиждень пані Вікторія радить дотримуватись у сім’ї постанов, які попередньо обговорили і прийняли, брати участь у всіх необхідних богослужіннях онлайн, на спільних молитвах робити з дітьми поклони, читати Євангеліє Ів. 13-21, обговорювати прочитане, відтак разом пекти паску, писати писанки, готувати великодній кошик.

Замість плащаниці катехитка пропонує поставити хрест-розп’яття  та Святе Письмо і приступати до неї так, як ми це робимо у парафіяльній церкві.    

У день Великодня у кожній домівці повинні звучати святкові привітання: Христос воскрес! Воістину воскрес! За рекомендаціями п. Вікторії, у святково прибраній світлиці сім’я може онлайн брати участь у великодньому богослужінні, освячувати паску, долучатися до освячення артоса, разом співати «Христос воскрес із мертвих», відтак приступати до святкового сніданку. У цей світлий день не забути по телефону привітати рідних і близьких, організувати онлайн-зустріч із друзями, пограти настільні ігри, подивитися гарний християнський фільм тощо.  

«Наступного дня і надалі живіть в Божій присутності, даруючи Христову любов один одному. Нехай воскреслий Господь воскресить вашу сім’ю і засяде на престолі вашої домашньої церкви!» - завершує свої дописи Вікторія Марко.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ct.ugcc.ua


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні