УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Коломиї освятили католицьку школу та дитячий садок

30.08.2019 13:02
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Перед початком навчального року в Коломиї відбулося відкриття католицької школи та дитячого садочка імені святого папи Івана Павла ІІ. Понад вісім років обладнанням старих приміщень опікувався Благодійний фонд «Карітас–Коломиї». Реалізація цього проекту стала можлива за підтримки місцевого підприємця, депутата обласної ради Богдана Станіславського, а також жертводавців із Німеччини.

На урочисте відкриття завітало численне духовенство Коломийської єпархії спільно з владикою Василем Івасюком, представники місцевої влади та мешканці міста. Звертаючись із вітальним словом, єпископ висловив подяку всім, хто втілив велику справу в життя. З особливою подякою владика звернувся до директора БФ «Карітас–Коломиї» о. Сергія Триф’яка та п. Богдана Станіславського, передавши їм грамоти, в яких визнання і похвалу висловив Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. Відзначили подяками від Коломийської єпархії і всіх, хто спричинився до підтримки будівництва школи й садочка.

Після освячення для наймолодших винуватців свята організатори підготували розважальну програму. Тож уже з вересня в новому приміщенні діятимуть три групи дитячого садка і чотири класи початкової школи.

Нагадаємо, що в Коломийській єпархії працює ще один садочок християнського типу «Захоронка блаженної Тарсикії» при катедральному соборі Преображення Христового.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://kolugcc.org.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні