УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Митрополит Філадельфійський Борис: «Від серця до серця – ми переживали великі дари, очищували свої серця на дар Святого Духа»

09.06.2019 20:11
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
Цими днями ми пережили великі дари, ми очищували свої серця, відкриваючи їх до дару Святого Духа. Про це сказав владика Борис Ґудзяк на завершення урочистих святкувань «Від серця до серця» з нагоди його інтронізації на митрополичий престол у Філадельфії.

Під час проповіді до вірних митрополит подякував Богові «за нагоду бути разом, молитися від серця до серця, відкриваючи наше нутро на прихід святого Духа».

«Учора на Вечірні ми слухали слова пророка Єзекіїла: "Я дам вам нове серце і новий дух вкладу у ваше нутро. Я вийму кам'яне серце з вашого тіла і дам вам тілесне". Ми рухаємося від каменя до тіла, яке є храмом Святого Духа. Чому? Тому що Бог нас запрошує до божественного життя. Бог – це любов. Не якась карма. Не якась енергетика. А Бог – досконала любов між особами Отця, і Сина, і Святого Духа. Незбагненне для нас таїнство, яке, однак, визначає наше життя, нашу тотожність», – сказав владика Борис.

Ми є особами, вважає проповідник, бо створені на образ і подобу Божу.

«Поки між нами Христос на землі, – сказав він, – поки не відбулося спасіння через пасхальну жертву і воскресіння, ми чекаємо Святого Духа. Але разом Христос прославився, до нас приходить Святий Дух. Дух тихий, дух миру».

«Цими днями Господь виймав наше серце кам’яне, дав нам тілесне серце і наповнює його своїм Духом Святим. Під проводом нашого Патріарха в соборуванні єпископів нашої Церкви та інших помісних Церков, у присутності кліру, монашества, вірних ми молилися за Божі дари», – сказав митрополит.

І завершиться це все – знаєте чим? «Господньою пропозицією. Те, для чого є все наше таїнственне життя. Завершиться воно в Бозі, через Бога, завдяки дарам Святого Духа, вічним життям у цій гармонії з Богом. Я не можу дочекатися, я жду цього моменту, щоб ми всі разом, зустрівшись тут, у спільному паломництві, дійшли до завершення того царства, яке вже є, але повнота якого нас чекає. Там немає ні болізні, ні печалі, ні зітхання, лише життя безконечне, у мирі і в радості», – відповів владика Борис.

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні