УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Вперше відбулася формаційна зустріч прес-секретарів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

17.05.2019 13:20
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
16 травня 2019 року у Києві вперше відбулася формаційна зустріч прес-секретарів Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви. Цим самим започатковано ряд постійних тренінгів для осіб відповідальних у Церкві за медіа.

Розпочали зустріч Божественною Літургією у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Опісля було проведено ряд тренінгів, які проходили у конференційних залах Курії Київської архиєпархії, а їх провідною тематикою був вислів «Служба Слову. Сучасні виклики медійного служіння у Церкві». Участь у зустрічі взяли представники Київської архиєпархії, Луцького, Харківського, та Одеського Екзархатів. Зазначимо, що дана зустріч, з Благословення Владики Йосифа Міляна, Єпископа-помічника Київської архиєпархії започаткувала також створення своєрідних прес-служб у протопресвітерствах Київської архиєпархії, що у майбутньому створить хороші умови для медійної формації священиків, які будуть відповідальні у протопресвітерствах за ЗМІ.

Лекторами формаційних тренінгів стали відомі стратеги, медійники, та критики, а зокрема Євген Глібовицький, Дмитро Сіманський та Оксана Климончук. На зустріч до журналістів завітав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Патріарх поспілкувався з учасниками заходу та висловив свої сподівання на добрі плоди цієї формації. Більше інформації на цю тему та тексти із доповідей будуть опубліковані згодом.

Як розповів о. Андрій Боднарук, керівник формаційної програми, зустріч провели відповідно до постанов та доручення П’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ. Такі зустрічі за словами священика потрібні для кращого та ефективнішого комунікування Церкви на теренах Центрально-Східної України та Волині: «Тому сьогодні ми провели першу формаційну у своєму роді медійну зустріч, завданням якої є об’єднати усіх, хто задіяний у Церковних ЗМІ. Відтак ми прийшли до висновку, що нам усім потрібно зустрічатися частіше. Це дасть змогу ефективніше та якісніше служити Слову, яке нам повірив Господь», - зазначив священик.

Прес-служба Києво-Галицької Митрополії УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні