УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Тільки справжня любов породжує героїв», – Глава УГКЦ про добровольців і волонтерів

14.03.2019 16:12
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Добровольчий і волонтерський рух – це ніщо інше, як діяльна любов. Це любов до того, що є найдорожчим. І тільки така справжня любов породжує героїв. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на Національному форумі «Трансформація України» під час розширеного засідання координаційної ради добровольців і волонтерів у День українського добровольця.
Зображення 1 / 2 Користуйтеся клавішами для перегляду

Предстоятель розповів, що святий апостол Павло у своєму Посланні до римлян, щоб пояснити, хто такий християнин і як він живе, каже: «Християнин – це той, хто живе не під законом, а під благодаттю». «Це означає, що християнин любить Бога і свого ближнього не через зовнішній примус, а за покликом серця. Тому можна сказати, що християнин – завжди доброволець і волонтер», – сказав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ з приємністю привітав добровольців і волонтерів, які за покликом любові до України відгукнулися на це величезне завдання – стати на захист свого народу, своєї держави. «Добровольчий і волонтерський рух – це ніщо інше, як діяльна любов. Це любов до того, що найдорожче. І ми знаємо, що тільки така, справжня, любов породжує героїв. Тому я сьогодні вітаю Україну, вітаю усіх з даром великих людей і героїв, честь і славу яким ми сьогодні висловлюємо», – виголосив Предстоятель.

Блаженніший Святослав запевнив волонтерів та добровольців не тільки в церковній повазі і подяці, а й у діяльній підтримці, підтримці справ, діл любові, які вони робили, роблять і будуть робити, щоб у цей складний час ми не просто зберегли те, що сьогодні маємо, але й розвинули, збудували міцну сильну державу, яка б справді була середовищем вільних людей, котрі розуміють свою гідність. «Нехай Бог вас щедро благословить. Я вірю в любов, яка перемагає страх, – любов, яка породжує великих людей. Тому я вірю у волонтерів і добровольців!» – сказав на завершення Глава УГКЦ.

Розширене засідання координаційної ради добровольців та волонтерів в рамках Національного форуму «Трансформація України» відбулося вперше. Під час засідання Блаженніший Святослав відзначив визначних волонтерів, добровольців і благодійників: Ігоря Кравченка, Тараса Керницького, Максима Швеця, Людмилу Дем’яник та Олександра Білецького Патріаршими грамотами.

Актуальним став виступ пані Юлії Кірілової, ветеранки 25-го батальйону «Київська Русь». Вона, говорячи про майбутні президентські вибори, закликала кандидатів прийняти результати народного волевиявлення і не провокувати будь-яке насильство. Її заклик звучав коротко: «Ні насильству!»

Довідка

Національний форум «Трансформація України» вперше відбувся у Києві 22 вересня 2015 року. Ініціаторами, організаторами та активними учасниками Форуму є представники Церков та релігійних організацій, громадянського суспільства, громадських організацій, об’єднань бізнесу, освіти, культури, науки, міжнародної спільноти, представники дипломатичних місій. Організація цього Форуму обумовлена глибиною сучасних викликів, які постали перед Україною: необхідністю збереження державності, проведення результативних реформ, сучасного, демократичного та конкурентоспроможного розвитку країни, успішного процесу євроінтеграції.

 

Департамент інформації УГКЦ


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні