УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Чернівецька чудотворна ікона отримала особливий статус від Папи

13.08.2018 09:16
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
Чудотворна ікона Матері Божої «Надія безнадійним» перебуває у катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ у Чернівцях. Із липня ікона отримала особливий статус: Папа Римський Франциск надав їй повний відпуст. Тож тепер усі, хто молиться перед Матір’ю Божою Чернівецькою, отримуватимуть прощення гріхів. Але для цього є кілька умов.
Зображення 1 / 2 Користуйтеся клавішами для перегляду

Упродовж багатьох років до цієї ікони приїжджають люди з різних міст, сіл і навіть країн. Ікона «Надія безнадійним» прославилася тим, що завдяки їй багато пар отримують зцілення від безпліддя.

З огляду на ці та інші чудесні приклади в березні цього року Єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат (Мощич) надіслав спеціального листа-прохання до Ватикану. А на початку липня прийшла відповідь.

У листі з Рима, зокрема, ідеться: «Для збільшення релігійності вірних та для спасіння душ, силою повноважень, наданих їй Святішим Отцем Франциском за Божим провидінням Папою, на уважні прохання, представлені Його Преосвященством Йосафатом (Мощичем), Єпископом Чернівецьким, із небесних скарбів Церкви милостиво уділяється та надається можливість отримати всім вірним та кожному зокрема повний відпуст та прощення усіх гріхів у катедральному храмі Чернівців Успіння Пресвятої Богородиці. Відпуст також можна жертвувати як надолуження за душі вірних, що перебувають в чистилищі…».

«Відпуст - це прощення перед Богом дочасної кари за гріхи, провина яких уже стерта у сповіді, - пояснює владика Йосафат. - Часто люди, висповідавшись із тяжких гріхів, забувають, що їх треба ще й виправляти. Звичайно, краще це зробити тут, на землі, ніж вже в іншому житті, у вогні чистилища, нести за них покуту. Так ось, повний відпуст, який людина отримує, це, властиво, не що інше, як те, що загладжується ця тимчасова кара чи покута, яку людина ще мала би тут, за цього життя, понести».

Відпуст уділятиметься прочанам кожної третьої суботи місяця під час нічних молитов-чувань (початок о 21:00), які традиційно відбуваються в катедральному соборі, а також у всі Марійські свята, на Святого апостола Юди Тадея і Стрітення Господнього.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.cv.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні