УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Молодіжному центрі святого Івана Боско відбувся Форум родин

13.07.2018 14:02
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
8 липня, в український День родини, в Молодіжному центрі святого Івана Боско у Львові відбувся Форум родин, присвячений темі «Сім’я єдина».

Батьки з дітьми взяли участь у Святій Літургії, а відтак – у цікавій програмі з поглиблення теми форуму. Також відбувся кулінарний майстер-клас, який довів, що в сім’ї важливо співпрацювати й на кухні. Поки батьки брали участь у конференції, дітей тішили веселими забавами салезіанські аніматори.

Як розповіла учасниця заходу Іванна Литвинець, упродовж цього дня присутні працювали над осмисленням тематики: як у сучасній країні сприяти єдності сім’ї; які виклики й можливості може знайти сім’я в суспільстві та християнській спільноті.

Розпочався родинний форум Святою Літургією в каплиці Молодіжного центру святого Івана Боско. Згодом відбулося богословсько-пасторальне пояснення теми о. Івана Мазуркевича. Діти з аніматорами в той час вправлялися у творчій і спортивній майстерності на рекреаційних заняттях.

«У шлюбі має бути показано, що сім’я – це ікона Пресвятої Трійці. Бог запрошує в Таїнстві Подружжя сказати "так" на все життя. Має бути така важливість один для одного, щоби присвятити себе один одному. Це – бачення Церкви єдності. Буває, доводиться перебудовувати свої відносини. Говорять, що проходить любов. Але основа шлюбу – Бог. А Бог – це любов, яка не проминає. Сьогодні найбільша мотивація для українських вояків – захистити Вітчизну і сім’ю. Здорова сім’я – це здорове суспільство й здорова Церква. Маємо робити вибір, одержуючи різні життєві виклики: або лишитися сам на сам, або з Богом, щоб разом переживати різні моменти. Ділитися своїм досвідом – це також своєрідні дари», – наголосив о. Іван Мазуркевич.

Ця подія об’єднала різні родини, які ділилися досвідом будування міцної християнської сім’ї, розповідали про повсякденну працю з виховання дітей і подолання викликів повсякдення, зокрема духовних та матеріальних.

Продуктивним виявився і кулінарний майстер-клас із приготування вареників та солодощів під керівництвом Орести Здеб, викладача Кулінарної школи «Боско» й кондитера. У ньому взяли участь і чоловіки, і їхні дружини, і діти. Після обіду повернулися до поглиблення теми «Сім’я єдина». Під час обговорення дійшли висновку, що єдності родини передусім сприяють любов, спілкування, взаєморозуміння, повага, постійне удосконалення, уміння слухати й бути почутим.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sdbua.net

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні