УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

До Зарваниці вперше здійснили паломництво прочани зі Словаччини

11.07.2018 10:32
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
З 8 по 10 липня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося перше паломництво прочан зі Словаччини. На прощу до відпустового місця прибуло понад 60 іноземців, очолив групу о. Йосиф Фабішек зі с. Хоньковце Кошицького краю.

У соборі Зарваницької Матері Божої відбулася Свята Літургія, яку відслужили о. Йосиф Фабішек та о. Андрій Шалай. Опісля  о. м. Володимир Фірман, ректор Марійського духовного центру, зачитав подячну грамоту, а владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, нагородив нагрудним хрестом о. Йосифа, який разом зі своїми парафіянами брав активну участь у перевезенні ікони Зарваницької Богородиці з Ватикану до Зарваниці.

Нагадуємо, що 15 жовтня 2017 року у Ватикані Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословив корону для ікони Зарваницької Матері Божої. Упродовж тривалого часу святиня перебувала в різних парафіяльних осередках Європи, перед нею молилися українські заробітчани та вірні Римо-Католицької Церкви.

Також іноземні паломники молилися Хресну дорогу, відвідали всі храми Марійського духовного центру та парафіяльну церкву Пресвятої Трійці, побували на місці зведення українського Єрусалима.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.zarvanytsya.org.

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні