УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Дарницькому районі Києва громада УГКЦ взяла участь у відкритті літнього читального майданчика

12.06.2018 14:10
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
З початком червня 2018 року в Дарницькому районі міста Києва за підтримки парафії УГКЦ розпочав діяти літній читальний майданчик «Бібліотека просто неба. Читай місто».

Організатором заходу виступила центральна бібліотечна система Дарницького району міста Києва за підтримки парафії Святих Бориса і Гліба УГКЦ на Позняках та Благодійного фонду «Карітас-Київ».

Як розповідають організатори, основна тенденція останніх років в усьому світі – втрата ролі читання в житті суспільства. Але без читання немислима інтеграція особистості в багатонаціональну культуру. Від рівня культурної компетентності громадян великою мірою залежать економіка, політика, національна безпека і конкурентоспроможність країни, а людина, яка читає, здатна краще аналізувати та розвиватися у суспільстві. Тому необхідною складовою сучасної просвітницької діяльності повинна стати мотивація дітей та молоді до читання корисної літератури, участі в різних конкурсах і творчої самореалізації.

Так, упродовж літнього періоду діти Дарницького району матимуть змогу в будь-який час прийти до читального майданчика парку та корисно провести час. Вчора гостями літньої читальні стали діти Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Дарницького району. Бібліотекарі та парафіяни греко-католицької громади підготували для них цікаву розважальну програму з конкурсами, вікторинами та міні-іграми, а також для всіх охочих провели майстер-класи. Настоятель парафії святих Бориса і Гліба УГКЦ на Позняках о. Андрій Боднарук привітав усіх учасників, побажав їм вдалого проведення часу та вручив подарунки всім присутнім.

Окрім цього, відвідувачів BOOK-Альтанки чекав рукодільний пікнік «Рукоділля на дозвіллі», присвячений Всесвітньому дню в`язання на публіці, літературні читання «Майстрині улюблених казок» та майстер-клас «Чарівний клубок: в`язання крючком і спицями».

Прес-служба Київської архиєпархії


Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні