УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Представники Комісії УГКЦ у справах родини разом із семінаристами розробляють нову програму формації майбутніх священиків

18.05.2018 11:58
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
У рамках розробки нової програми формації майбутніх священиків до Івано-Франківської духовної семінарії з короткими лекціями завітали представники Комісії у справах родин о. Іван Глова та о. Тарас Цікало. Доповідачі приїхали з подвійною метою – поділитися досвідом праці Інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни та розповісти про особливості формації майбутніх священиків.

Гості провели своєрідну лекцію, в якій взяли участь студенти 5-6-го курсів разом із ректором семінарії прот. Олесем Будзяком.

«Оскільки ще не розроблена програма підготовки майбутніх священиків до подружнього життя, ми поставили собі за мету дослідити це питання не самостійно, а користаючи з думки семінаристів», – розповідає о. Іван Глова, префект Львівської духовної семінарії.

З цією метою студентам-богословам старших курсів було запропоновано коротке анонімне опитування, в якому, відповідаючи на цікаві та провокативні питання, учасники конференції мали змогу висловити свою думку та подати ідеї щодо програми виховання майбутніх душпастирів.

Зустріч проводилася у формі бесіди та запитань – відповідей. Доповідачі поділилися своїм досвідом організації навчань для пар, які готуються до прийняття Святого Таїнства Подружжя в рамках діяльності Інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни, що діє на території Стрийської єпархії, а семінаристи мали можливість поставити низку питань, які їх цікавлять.

Подібні конференції представники Комісії у справах родин  планують проводити в інших семінаріях УГКЦ. 

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ifds.org.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні