УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Швейцарії пройшли реколекції греко-католицького духовенства Паризької єпархії та екзархату Німеччини і Скандинавії

18.05.2018 11:52
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
З понеділка, 14 травня, до четверга Вознесіння, 17 травня, тривали спільні реколекції духовенства Паризької єпархії святого Володимира та Апостольського екзархату УГКЦ для Німеччини та країн Скандинавії. Разом зі своїми священиками, які представляли Францію, Бельгію, Швейцарію, Нідерланди, Німеччину, Норвегію, Данію та Швецію, брали участь їхні єпископи – владика Борис (Ґудзяк) та владика Петро (Крик). Цього року до участі в цих духовних вправах приєдналися і душпастирі Австрії.

Згідно з практикою, що вже стала традицією, провадити реколекції було запрошено одного із наймолодших єпископів УГКЦ: владику Григорія (Комара), Єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Попри молитву Вечірні, Утрені та Божественної Літургії, під проводом владики Григорія священики шукали відповідь на питання, яке свого часу Ісус поставив Петрові: чи любиш ти Мене? Путівником у цьому пошуку було Святе Письмо, а зокрема слова Ісуса, звернені при різних нагодах до ап. Петра. Відкинути ідоли, відкритися назовні, відновити зв’язок з Богом та довіритися Йому – це шлях до зрілої позитивної відповіді на поставлене питання.

Стараннями о. Назарія Заторського, синкела у справах духовенства Швейцарії, реколекції проводилися в реколекційному домі «Витанія», яким опікуються місцевий жіночий домініканський монастир та харизматична спільнота «Новий шлях». Дім розташований у німецькомовному кантоні Обвальден посеред мальовничих швейцарських альпійських гір і озер.

З учасниками реколекцій молився Вечірню празника Вознесіння та мав зустріч Апостольський нунцій у Швейцарській Конфедерації архиєпископ Томас Галліксон.

 

За матеріалами служби комунікації Паризької єпархії

Останні публікації

Популярні