УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Християнська екологічна культура – це основа для сталого і справедливого майбутнього планети», – д-р Володимир Шеремета

18.05.2018 10:56
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
0
15 травня в Коломийському навчально-науковому інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася презентація науково-освітньої діяльності Бюро УГКЦ з питань екології.

Керівник Екобюро д-р Володимир Шеремета розповів про екологічне служіння Церкви в контексті глобальних викликів сучасності на прикладі основних напрямків діяльності, серед яких чільне місце займає екологічна освіта та виховання молоді.

«Церковна екологічна освіта та виховання направлені на формування екологічної культури, яка базується на «екології душі» – вірі, духовності та моральності. Екологічна свідомість та культура, які основуються на одвічних Божих та етичних цінностях відкривають двері до справді сталого та справедливого майбутнього», – констатував очільник церковної екологічної інституції.

Студенти та викладачі Коломийського навчально-наукового інституту мали змогу ознайомитись з виданнями Бюро УГКЦ з питань екології в таких ключових напрямках: екологічне вчення Церкви, екологічна духовність і екологічна освіта та виховання.

В другій частині заходу керівник Бюро УГКЦ з питань екології доктор Володимир Шеремета провів майстер-клас з енергоефективності. Студентам було продемонстровано зразки енергоефективних технічних засобів для зменшення споживання природних ресурсів та енергії, фінансових витрат, а також зменшення негативного впливу на природне довкілля.

Логічним підсумком майстер-класу стала констатація того, що енергоефективність та бережливе ставлення до природних Божих дарів у нашому повсякденні є важливим аспектом свідчення християнської віри, патріотизму та любові до ближніх. 

Захід проводився в рамках відзначення Дня екологічної освіти (12 травня) та Міжнародного дня захисту клімату (15 травня).

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні