УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Божественною Літургією розпочали V прощу до Патріаршого собору

18.08.2017 14:50
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
18 серпня 2017 року в Патріаршому соборі була звершена Божественна Літургія, якою розпочали V прощу до Патріаршого собору.

Молитва відбулася в присутності священиків, вірних і гостей Патріаршого собору. По завершенні молитви в храмі також відбулося урочисте відкриття виставки про патріарха Йосифа Сліпого «Будьмо собою», яку було розроблено Українським католицьким університетом.

Під час відкриття виставки о. д-р Олен Шепетяк зазначив: «Життя патріарха Йосифа - це не тільки знаменна сторінка в історії нашої Церкви. Патріарх Йосиф був сам цією історією. У його житті відобразилися всі перипетії історії, які відбулися в житті українського народу та Української Греко-Католицької Церкви. Його особистість, його богословське та священиче життя, служіння Церкві та народу, перебування в концентраційних таборах Сибіру охопили всі сфери життя нашої Церкви. Відповідно, в усіх цих сферах він показав ідеал пастирського служіння, ідеал доброго отця, який зумів провадити Церкву в найважчі моменти її історії», - зазначив священик.

Пригадаємо, що сьогодні ввечері в Патріаршому соборі відбудуться цілонічні чування «Крізь терни до зірок». Передуватиме чуванням виставлення святих мощів дванадцятьох апостолів.

Завтра, о 15:00, у храмі Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі відбудеться Молебень перед іконою Гошівської Богородиці, а опісля урочистий хід з іконою до Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Прес-служба Київської архиєпархії

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні