УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Слава Богу за все!» − владика Венедикт під час брифінгу у Львові

21.04.2017 15:36
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
20 квітня, з нагоди проголошення владики Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом Чиказької єпархії, у Митрополичих палатах (м. Львів, пл. св. Юра, 5) відбулася прес-конференція для журналістів.

На початку з коротким словом до присутніх звернувся Митрополит Львівський Ігор, котрий подякував владиці Венедикту за служіння і побажав успіхів у праці на американському континенті.

У своєму зверненні до журналістів владика Венедикт коротко підсумував 6,5 років свого служіння як Єпископ-помічника Львівської архиєпархії. Він подякував Митрополиту Ігорю за довіру, розуміння, за те, що покликав його з монастиря до єпископського служіння у Львові. «Можу сказати відкрито перед журналістами, що впродовж цих шести з половиною років ми з владикою Ігорем не мали жодних непорозумінь», – зазначив він.

Стосовно планів на новопризначене служіння владика Венедикт сказав: «Побачити, зрозуміти, а тоді діяти». Він наголосив, що любить працювати у взаємодоповнювальній команді.

На запитання журналіста, як владика буде здійснювати працю з вірними, враховуючи їх соціальні відмінності від українських, владика Венедикт відповів: «Коли мене перевели з монастиря до Львова, я переживав, бо життя в монастирі – одне, а в єпархії – інше. Однак я зрозумів, що і в монастирі, і в місті живе один і той самий Бог. Так само і в США живе той самий Бог, що й в Україні». Своє звернення владика Венедикт завершив словами: «Слава Богу за все!».

Варто зазначити, що Чин введення на престол Чиказької єпархії, відповідно до процедури, має відбутися впродовж чотирьох місяців від дати призначення. Наразі точна дата невідома.

Як ми повідомляли, у четвер, 20 квітня 2017 року, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск поблагословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про призначення дотеперішнього Єпископа-помічника Львівської архиєпархії владику Венедикта (Алексійчука) Правлячим єпископом єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, США, перенісши його з титулярного осідку Германіціяни.  

www.ugcc.lviv.ua

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні