УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

В УГКЦ відзначатимуть третю річницю освячення Патріаршого собору в Києві

15.08.2016 13:17
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
18 серпня УГКЦ відзначатиме третю річницю освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Так, 18–21 серпня 2016 р. відбудеться Всецерковна проща до Патріаршого собору.
Зображення 1 / 6 Користуйтеся клавішами для перегляду

У всіх храмах і монастирях УГКЦ по цілому світі служитимуть окрему Празничну службу, яку уклала спеціальна комісія й вона була потверджена Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ.

У процесі приготувань до прощі в Патріаршому соборі розпочали роботи, пов’язанні з озвученням храму та площі довкола нього. Разом із цим розпочато також організаційний процес зі встановлення над храмом найбільшого дзвону, ім’я якого Архистратиг Михаїл. Дзвін було виготовлено в Королівській дзвонарні Голандії, а вага його становить 4 тони.

Окрім того, під час прощі відбуватиметься з’їзд катехитів з усієї України, приурочений 25-річчю легалізації УГКЦ і початку катехетичної діяльності в Україні.

Зазначимо: відповідно до рішення Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, який відбувся 2013 р. у Княжичах, що біля Києва, 18 серпня 2013 р. під час Міжнародної всецерковної прощі освятили Патріарший собор Воскресіння Христового. Наріжний камінь собору було закладено в 2002 р. Храм збудовано на пожертви вірних УГКЦ і людей доброї волі з усього світу.

За попередні роки у Всецерковній прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового взяло участь понад 35 тисяч прочан та понад 800 священиків.

Програма прощі.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні