УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Понад 600 богопосвячених осіб РКЦ та УГКЦ беруть участь у першій спільній Асамблеї монашества

15.09.2015 14:17
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
8
15 вересня у конференц-залі стадіону «Арена Львів» уперше розпочалася Асамблея богопосвячених осіб РКЦ та УГКЦ на тему «Побачив два човни».

Участь у заході бере понад 600 представників монаших чинів та згромаджень УГКЦ та РКЦ, Апостольський нунцій в Україні Томас Едвард Галліксон, Архиєпископ і Митрополит Львівський РКЦ Мечислав Мокшицький, Архиєпископ і Митрополит Львівський  УГКЦ Ігор, Апостольський візитатор для українців-католиків в Італії та Іспанії владика Діонізій, Генеральний секретар Єпископської Конференції Римо-Католицької Церкви в Україні владика Віталій Скоморовський.

Перший день заходу на тему «Одного разу, коли народ юрмився коло нього» розпочався із духовної призадуми  відомого греко-католицького бібліста, викладача УКУ о. Тарас Барщевського. У ній священик наголосив, що високим ідеалом послуху Богові є слухання Господнього Слова. На його переконання, монашество РКЦ та УГКЦ повинно разом шукати відповіді на наявні виклики сучасності. А це можливо, на його думку, через взаємне спілкування. «Монашество покликане духовно наповнювати серця Божого люду. Не забуваймо, що зі світом нас поєднує порох та земля, з якого ми зліплені і до якого повернемося. Нас об’єднує земля, котра прийняла до себе наших попередників», - звернувся він до богопосвячених осіб.

Далі захід продовжив відомий католицький письменник, єзуїт о. Юзеф Августин, доповідаючи про виклики, які стоять перед ченцями в сучасному світі. У своєму слові він зауважив, що такий захід – це зустріч братів і сестер, які стали учнями Христа. «Ця подія – велике свято для Церкви і богопосвячених осіб, що свідчить про нашу єдність. Тож нехай ця подія стане зустріччю людей, які мають особливі дари і готові ділитися ними з іншими», - сказав о. Юзеф.

Священик також підкреслив, що сучасний світ, особливо Європа, потребує монашої єдності УГКЦ та РКЦ: «Наша співпраця повинна воскресити в людях їхню вразливість, сумління, щоб бути відкритими на Святого Духа. Монахи повинні один одного підтримувати, щоб усвідомлювати своє покликання».

Він також зауважив, що чернече життя повинно стосуватися двох рівнів: особистого та спільнотного життя. Монахи повинні давати надію світові і свідчити про це. «Ченці повинні шокувати світ добром, вражаючи його любов’ю і милосердям», - додав він.

Департамент інформації УГКЦ

 

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні