УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

УГКЦ започатковує акцію на підтримку воїнів «Молимося за тебе повсякчасно»

27.05.2015 13:33
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
5
В Українській Греко-Католицькій Церкві стартує молитовна акція на підтримку українських воїнів, які сьогодні захищають Україну від агресора. Як повідомив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у своєму відеоблозі на «Живому.ТБ», акція має назву «Молимося за тебе повсякчасно».

«Ідея цієї акції, – пояснює єпископ, – береться з нашої віри як християн, людей Церкви, в силу молитви. Ми розуміємо, що в країні ситуація є дуже складна, тому від самого початку, тільки-но сталися трагічні події в Криму і на Сході України, ми посилили наші молитви за Боже змилування, за визволення України, за недопущення кривавого сценарію, який, на жаль, пізніше почав відбуватися. Ми й надалі супроводжуємо нашою молитвою наших воїнів, усіх людей, які безпосередньо відчувають на собі всі біди і тягар війни».

Владика Богдан відзначив, що насамперед сьогодні думки Церкви і її вірних є на фронті з тими хлопцями і дівчатами, жінками та чоловіками, які, ризикуючи своїм життям, боронять нашу державу, захищають свій народ. «І ми хочемо їм допомогти, – каже він, – як віруючі люди, нашою молитвою, при цьому бажаємо зробити це конкретно, персонально. Саме з бажання підтримати кожного воїна, зокрема, і зародилася ця ідея листівки «Молимося за тебе повсякчасно».

Секретар Синоду пояснив, що листівку можна заповнити на кожній парафії УГКЦ. У ній є загальне звернення до воїна, де ми йому дякуємо за його витривалість, за геройський вчинок, водночас бажаємо, аби він повертався живим і здоровим, та запевняємо його, що єднаємося з ним у молитві. У листівці є місце, де кожна людина може написати своє ім’я, аби воїн, якому потрапить до рук ця листівка, знав, що є конкретні люди, з конкретними іменами і навіть з конкретної парафії, міста, до якої належить родина, людина чи ціла спільнота, які саме за нього щоденно моляться.

Заповнені листівки слід повернути отцеві-парохові, який передасть їх через капеланів УГКЦ нашим воїнам на фронті.

«Власне в цьому і полягає глибокий зміст цієї ініціативи, аби кожна людина пам’ятала, що вона пов’язана з іншою людиною, і що наші воїни не шкодують свого життя, здоров’я за нашу безпеку, за нашу незалежність, за наше життя, тому ми, гадаю, повинні бути готові посвятити їм щоденно крихту нашого часу, аби за них особисто помолитися», – пояснив владика Богдан.

Він висловив сподівання, що ця листівка буде нашим знаком вдячності, любові і молитовної підтримки для наших воїнів.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні