УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Нью-Вестмінстерська єпархія УГКЦ провела свій Собор

18.11.2014 16:20
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
3
Днями в м. Ванкувері (Британська Колумбія, Канада) відбувся Єпархіальний собор Нью-Вестмінстерської єпархії УГКЦ. Священики, монахи і монахині, миряни єпархії зібралися під проводом владики Кена (Новаківського), Єпарха Нью-Вестмінстерського, та за координуванням голови Собору о. Андрія Чорненького для того, щоб упродовж трьох днів спільно молитися і відповісти на заклик Блаженнішого Святослава, готуючись до Патріаршого Собору УГКЦ «Жива парафія − місце зустрічі з живим Христом», котрий відбудеться у 2015 році.
Зображення 1 / 10 Користуйтеся клавішами для перегляду

На Собор так само прибули Митрополит Лаврентій (Гуцуляк), Архиєпископ Вінніпезький, та інші гості з-поза меж єпархії. 

Доповідачами були о. Андрій Онуферко, професор Інституту митр. Андрея Шептицького в Оттаві, та д-р Крістіна Гентель-Фрейзер, професор Університету Вікторії. Серцевиною Собору стали жваві дискусії в групах та спільне обговорення шести елементів Стратегії УГКЦ: Божого Слова, таїнств і молитви, дияконії, лідерства, єдності та місійного духу Церкви. Беручи до уваги реалії саме своєї єпархії, делегати Собору напрацювали пропозиції, які будуть передані для розгляду в підготовці до Патріаршого Собору УГКЦ у 2015 році. Згадані пропозиції будуть так само використовуватися як дороговказ для подальшої праці в парафіях, де парохи разом із вірними шукатимуть практичних способів для їхнього застосування.

На завершення було продемонстровано відео про Небесну сотню, подій, що відбувалися в Україні від листопада 2013 до лютого 2014 року. Вірні єпархії мали нагоду побачити елементи живої парафії на практиці в самоорганізації та взаємній підтримці людей, які ціною власного життя відстоювали свою гідність та основні права людини.

Учасники Собору верталися додому зворушені і водночас натхненні до активної праці для спільного зростання своєї Церкви. Згодом буде обрано декілька осіб, які представлятимуть Нью-Вестмінстерську єпархію на Патріаршому Соборі в Україні.

Анна Вишневська,
Секретар Єпархіального собору
Нью-Вестмінстерської єпархії УГКЦ
 

Фото: владика Кен (Новаківський) та о. Юрій Вишневський

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні