УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Смерть не страшна для тих, хто прагне свободи…» - владика Михайло (Колтун)

19.06.2014 19:14
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
6
Як в мирний час, так і під час війни греко-католицькі священики були і є ревними ініціаторами душпастирського служіння військовим. Ми й самі бачимо, яким необхідним є військовий капелан, котрий би духовно супроводжував військових. Адже їм потрібен священик, який допоміг би їм бути відважними, особливо тоді, коли життя знаходиться на межі.

Про це сказав владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, в інтерв’ю для радіо Ватикану.

Щодо участі капеланів у зоні Антитерористичної операції на Сході України єпископ зауважив, що там знаходяться місцеві священики з Донецького і Харківського екзархатів УГКЦ, яким доручена душпастирська опіка над військовими. Проте там є і душпастирі із Заходу України, які добровільно здійснюють своє капеланське служіння.

«Теперішній час важливий для того, щоб зрозуміти, як священики і військовики одні одному потрібні. Склалася така ситуація, що промовляє про це. Священики заявляють, що смерть не страшна для тих, хто прагне свободи», - сказав владика Михайло.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні