УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Говоріть словом і своїм життям про Христа», − владика Венедикт до учасників XXI Міжнародної пішої прощі «Львів-Унів»

20.05.2014 12:15
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
4
«Найголовніше, що ми можемо мати і переживати в нашому житті, – це зустріч», − таку думку висловив владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, у проповіді під час Архиєрейської Літургії в Свято-Успенській Унівській лаврі.

Єпископ зауважив, що наше життя великою мірою є продиктоване зустрічами, які відбуваються з нами. «Від тої хвилини, як ми народилися і очі наші побачили світ, так і до кінця життя − це зустрічі», − зазначив проповідник і зауважив, що все є наслідком того, з ким ми зустрілися в нашому житті.

Цитуючи українську приказку «з ким пристаєш - сам таким стаєш», владика зосередив увагу на молитві як особливій зустрічі з Господом. «Якщо ми з Богом пристаємо, то самі такі стаємо», − каже проповідник.

Однак, за його словами, люди не особливо бажають зустрічатися з Богом. «Ми не хочемо зустрічатися з Богом, бо підсвідомо хочемо залишатися такими, якими є», − зауважує владика Венедикт і додає, що, за його спостереженнями сучасності, він бачить кризу зустрічей. «Люди не вміють отак просто сісти і поговорити. Треба вміти побачити перед собою людину, вміти не боятися зустрітися з нею», − каже єпископ.

Підсумовуючи своє слово, владика закликав людей не боятися, а йти і свідчити Христа. «Подивімося, скільки людей не знають про Бога, люди спраглі, потребують Бога, а ми, християни, немовби перелякані», − звертає увагу єпископ. «Чому наша проповідь така слабка, чому ми такі кволі, щоб більшість привести до Бога?» − задає запитання проповідник і наводить приклад з життя святого Пахомія про його зустріч з першими християнами, в котрих той побачив правдивий образ людини.

На завершення єпископ закликав людей іти й говорити словом і життям. «Говоріть словом і своїм життям про Христа. Бог вірить у вас, Бог певний вас, Бог знає, що ми можемо зробити, тож будьмо свідками в кожній справі нашого життя, бо світ є спраглий тих, хто живе згідно з наукою Христа», − підсумував єпископ.

Нагадаємо, що 16 - 18 травня відбулася XXI Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів», участь у якій взяли паломники з різних областей України, а також з-за кордону.

Організатори прощі: братія Свято-Успенської Унівської лаври, ЛО ТУСК «Обнова», ГО «УМХ», Комісія у справах молоді УГКЦ, Молодіжна комісія ЛА, Комісія мирян ЛА; молодіжні спільноти: «Добрий Пастир», «Діти світла», «Юрська молодь»; Львівська духовна семінарія Святого Духа, молодіжний сайт «ДивенСвіт» тощо.

  

Іванна Рижан для Департаменту інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні