УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Священик не може маніпулювати релігійними почуттями виборців», - владика Богдан (Дзюрах)

13.05.2014 17:07
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
1
«У час передвиборчої агітації, коли нашу країну заповнюють білборди з гарними закликами, проходять зустрічі кандидатів із виборцями, мітинги тощо. Часто на такі заходи запрошують і священнослужителів. Трапляється, що кандидати намагаються використати авторитет Церкви у своїй передвиборчій агітації.

Проте священики не мають права брати участі ані в прямій, ані в непрямій агітації за певного кандидата чи політичну силу», - сказав владика Богдан (Дзюрах), адміністратор Патріаршої курії УГКЦ у коментарі для «Живого.ТВ».

На переконання єпископа, священик «не має права використовувати церковного амвону для пропагування певного кандидата». Крім цього, він не повинен брати участі в передвиборчих заходах. Бо, за словами владики Богдана, інколи навіть сама присутність священика розцінюється як підтримка Церквою певного кандидата.

Загалом єпископ закликає священиків довіряти мудрості виборців і не маніпулювати їхніми релігійними почуттями під час виборів.

Однак, як зазначає владика Богдан, священнослужителі, як громадяни своєї країни, мають ті ж права, що й інші українці.

«Священики мають право на особисту думку і на свій вибір. Проте вони несуть велику відповідальність, враховуючи довіру до них з боку вірян. Тому священнослужителі не мають права висловлювати свою позицію публічно чи приватно як єдино правильну», - пояснив єпископ.

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні