УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

У Страсний тиждень «Живе.ТБ» презентує «Реквієм Небесній сотні»

15.04.2014 14:20
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
13
«Живе.ТБ» і хор Трьохсвятительської парафії Української Греко-Католицької Церкви міста Бровари створили поминальний твір «Реквієм Небесній сотні».

За словами о. Ігоря Яціва, керівника Департаменту інформації УГКЦ, директора «Живого.ТБ», цей Реквієм виконують не естрадні зірки і не професійні виконавці, а звичайні ініціативні парафіяни звичайної парафії. «Тому просимо дивитися на цей твір вшанування Небесної сотні не очима музичного критика чи кінокритика, а громадянина, для якого важливі і живі події, що відбулися на Майдані в Києві», – зазначив о. Ігор.

Крім того, керівник Департаменту інформації пригадав, що гасло Стратегії розвитку Української Греко-Католицької Церкви до 2020 року звучить так: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

«Саме тому ми хотіли підтримати ініціативу хору парафії Трьох Святителів із Броварів, бо ідея та її реалізація зародилася в середовищі парафіян. На такій ініціативі ми б хотіли показати приклад, що невелика громада може робити важливі речі, коли усвідомлює свою відповідальність за життя і діяльність парафії», – наголосив священик.

Важливою складовою відео є новий Реквієм – Реквієм ХХІ ст. Це доволі скромна і малознана лемківська тужлива народна пісня «Гей, плине кача по Тисині». Знаємо історію, як ця пісня пролунала на Майдані. Це була одна із улюблених пісень Героя Майдану, білоруса Михайла Жизневського. Громада прощалася з його тлінними останками і тоді пісня вперше прозвучала на Майдані. Відтак ця пісня звучала під час прощання з усіма загиблими Героями Майдану.

Департамент інформації УГКЦ

Довідка:

Реквієм (лат. Missa pro defunctis або лат. Missa defunctorum) – траурна заупокійна меса в Римо-Католицькій Церкві, а також музичний жанр, написаний у формі і на тексти заупокійної меси. Саме слово «реквієм» дослівно означає «спокій».

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні