УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

«Завдяки людським старанням і молитві ми можемо тепер очікувати кращого майбутнього…» − Блаженніший Любомир

28.02.2014 16:46
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
8
Двадцять років тому Радянський Союз, який вважався «світовою потугою», розвалився. Тоді люди не могли собі уявити, що така «потуга» так просто зникне. Це сталося, бо так Бог хотів.

Останніми тижнями ми знову переживали тяжкі часи. Ми жили під загрозою і не могли уявити дальшого розв’язку. Проте народ молився. Усі віруючі люди зверталися до Бога із проханням про допомогу. Це сталося швидко і несподівано. Не людям, але Богові належить цей успіх.

Про це сказав Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, у черговому відеоблозі.

Духовний провідник України підкреслює, що завдяки людським старанням і молитві сталося те, що відтепер «ми можемо очікувати кращого майбутнього». Він звернув увагу на те, що завдяки Божій допомозі український народ дочекався змін і можливості жити так, як живе нормальна держава.

Проте, на його переконання, нам потрібно не забувати Бога, особливо в особистому житті. «Передусім, ми повинні подякувати Богові за всі благодаті, які одержали в різний спосіб. Кожен із нас може поглянути на своє життя в ці останні тижні і побачити, як Божа рука діє в нас. А також нам потрібно помолитися за тих, хто віддав життя за нас. Потрібно молитися і за поранених, які терплять і носять сліди цих подій. А ще помолімося за тих, хто вчинив багато зла, щоб Господь допоміг їм прозріти», − закликає Блаженніший Любомир.

Насамкінець Архиєпископ-емерит УГКЦ просить усіх «думати по-Божому». Якщо ми провинилися перед Господом, то повинні Його перепросити.

«Подякувавши Господу і перепросивши Його за всяке зло, будьмо з Ним. Бажаю вам Божого добра! Працюймо разом! Молімося далі! Будьмо з Ним!» − побажав наприкінці Блаженніший Любомир (Гузар).

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні