УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Владика Богдан (Дзюрах) узяв участь у святкуваннях Римо-Католицької Церкви 1025-річчя Хрещення Київської Русі

04.08.2013 15:09
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
8
Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, 4 серпня на Володимирській гірці в Києві взяв участь у святкуваннях Римо-Католицької Церкви в Україні 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
Зображення 1 / 9 Користуйтеся клавішами для перегляду

У коментарі Департаменту інформації УГКЦ владика Богдан висловив радість від участі в цих святкуваннях. «Ця радість є ще більшою, коли пригадуємо, що в часи Хрещення України-Русі Христова Церква ще не була поділена. Хоч князь Володимир прийняв християнство в його візантійській іпостасі, Церква була єдина. І наша Українська Греко-Католицька Церква, будучи візантійською за традицією, є водночас носієм неперервної традиції єдності Київської Церкви з Апостольським Римським Престолом. Ось тому ми разом сьогодні святкували ювілей Хрещення», – наголосив архиєрей.

Секретар Синоду висловив сподівання щодо чисельної присутності духовенства й мирян Римо-Католицької Церкви на святкуваннях греко-католиків ювілею Хрещення та посвяченні Патріаршого собору Воскресіння Христового, головної святині УГКЦ.

Наприкінці Богослужіння єпископи уділили благословення дітям, присутнім на Літургії.

 

Департамент інформації УГКЦ

Медіа по темі:

Останні публікації

Популярні