УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Глава УГКЦ: «Хворобою, яка сьогодні нищить людину з середини, робить її ізгоєм суспільства є гріх»

31.03.2013 16:50
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
18
У проповіді Блаженніший Святослав провів паралель між захворюванням на проказу, від якої Ісус оздоровлює чоловіка, та «проказу гріха».

«Ісус нам сьогодні цим оздоровленням того прокаженого показує щось глибше. Ми з вами, люди ХХІ століття, третього тисячоліття, але теж можемо легко набути такої прокази, яка часом може бути набагато гіршою від прокази тілесної. Такою хворобою, яка нищить людину з середини, робить її ізгоєм суспільства є гріх, який перериває стосунок між людиною і Богом, роз’єднує людину з людиною. Гріх – велике лихо, навіть для сучасної людини. Але ми добре знаємо, що самотужки вилікуватися від гріха ми не можемо. Не має такого лікаря серед людей, який би міг вилікувати проказу гріха. Такий лік приходить тільки від Бога. Моментом коли це може статися – святе Таїнство сповіді», – говорив проповідник. Тому, переконує він, час Великого посту – «час покаяння, час, коли Церква закликає усіх нас, мене і вас, приступити до лікаря душ і тілес, який готовий простити нам наші з вами гріхи. Більше того – наново включити нас у родину дітей Божих». «Очистіться, будьте чистими – закликає нас Господь», – нагадує проповідник.

30 березня Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) продовжив свій візит до Луцького екзархату. Цього разу нагоду прийняти його мала громада міста Ковель, де Глава Церкви відслужив Божественну Літургію св. Івана Золотоустого у храмі Блаженного священномученика Миколая Чарнецького.

Останні публікації

Популярні