УКРАЇНСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА

Проповідь Глави УГКЦ у Ялті з нагоди виставлення для почитання мощів св. Климента Римського

23.07.2012 12:13
ГОЛОСУЮ! рейтинг ugcc.tv
2
«Для нас постать св. Климента Римського є особливо значущою, тому що він є свідком єдиної і неподільної Христової Церкви першого тисячоліття»

Глава УГКЦ провів символічну паралель між місією св. Климента Римського і тією, яку виконує УГКЦ. «Українська Греко-Католицька Церква, – сказав він, – має завдання, яке ми відчитуємо в постаті Папи Климента. Найперше, ми повинні разом свідчити оте єдине християнство, яке прийняли наші праотці у водах Дніпра. Ця Київська Церква, про яку ми так часто чуємо і говоримо, була донькою неподільного християнства і саме тому вона до сьогодні так сильно почитає Папу Климента Римського. І так само, як він проголошував правду про єдиного Бога у трьох Особах, ту саму місію переймає сьогодні і наша Церква».

Предстоятель УГКЦ висловив побажання, щоб цей маленький храм і мощі св. Климента Папи «були закликом до єдності для всіх християн, незалежно від конфесійної приналежності, тому що його культ є особливо дорогий і для православних в Україні, і для нас, греко-католиків». «Нехай він сьогодні буде тою Петровою твердинею, на якій ми далі будуватимемо єдність Христової Церкви в Україні», – наголосив Глава УГКЦ.

Детальніше про цю подію: www.ugcc.org.ua

Останні публікації

Популярні